Longin, Corten en Krafft Racing scoren overtuigende zege

Belcar Endurance Championship – 3. Spa 

Longin, Corten en Krafft Racing scoren overtuigende zege

Voor de start van de derde manche van het Belcar Endurance Championship 2019, geprogrammeerd op het circuit van Spa-Francorchamps, hadden Bert Longin en Christoff Corten hun zege-ambities niet onder stoelen of banken gestoken. Met de #11 Krafft Racing Norma M20 voegden ze de daad bij het woord en scoorden ze een overtuigende overwinning. Zo rukken ze op de vooravond van de 24 Uur van Zolder op naar de tweede plaats in de Belcar-tussenstand.

De wedstrijd in het voorprogramma van de ontzettend populaire 25 Hours VW Fun Cup werd onder een bewolkte lucht verreden, maar de verwachte regen bleef zo goed als uit. Bert Longin mocht van op de vierde startplaats aan de race van drie uur beginnen, en nam een degelijke start. Toch verloor hij aanvankelijk wat plaatsen.

“Zoals verwacht”, aldus de Leuvenaar. “De Lamborghini's beschikken over een veel hogere topsnelheid en we wisten dat ze ons in de openingsronden zouden voorbijsnellen. Na vijf ronden zaten ze echter door hun banden heen en moesten wij met ons kleine prototype-bolide proberen ze opnieuw te passeren. Niet evident, dat kan ik je wel vertellen. Ik heb echt moeten aanvallen, agressief door het verkeer moeten laveren om opnieuw naar voor te schuiven.”

Longin zette een hele lange eerste stint neer, en dat had zo zijn redenen.

“We rekenden op een Full Course Yellow of een Safety Car om een pitstop af te werken”, legt Longin uit. “Maar die bleef maar uit. Toen besloten we dat ik zou blijven zitten om ook de korte tweede stint af te werken, ik zat toch in 'the zone'. En dat was nodig, want de Norma's met turbo-motor waren hier ontzettend snel. We moesten echt alles uit onze Krafft Racing Norma puren. Ook Christoff leverde daar uitstekend werk.”

De man uit Tienen was dan ook meer dan tevreden over zijn eerste zege van het seizoen (bij de openingsrace deelde Bert Longin de wagen met zoon Stienes).

“Het leek misschien makkelijk, maar dat was het zeker niet”, aldus Corten. “De paddleshift vertoonde kuren, dus het was niet altijd evident. Maar ik was vastbesloten om zo snel mogelijk te blijven gaan. Bij de vorige race in Zolder grepen we door pech naast de zege, dat mocht ons geen tweede keer overkomen.”

Door de tweede overwinning van het seizoen nadert de #11 Krafft Racing bolide in de algemene Belcar-tussenstand nu tot op 12 punten van de kampioenschapsleiders van Russell Racing by PK Carsport. In de Belcar 1-klasse bedraagt het verschil tussen de twee bolides zelfs maar zes eenheden.

“Een goede zaak, met de 24 Uur van Zolder in het vooruitzicht”, besluit Bert Longin. “Een goede generale repetitie voor de belangrijkste race van het seizoen is altijd goed voor wat extra motivatie.”

15 juillet 2019

Longin, Corten en Krafft Racing scoren overtuigende zege
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x